kino gaj

U Varaždinu otvorena prva Nacionalna biciklistička konferencija

Objavljeno: 15.09.2022. 13:59

Zadnja izmjena: 15.09.2022. 13:59

U Varaždinu je danas, 15. rujna 2022. godine u Kinu Gaj otvorena prva Nacionalna biciklistička konferencija - tijekom tri dana bit će održano 20-ak predavanja, a konferenciju prati 150 sudionika iz cijele Hrvatske.

Organizator konferencije je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a na početku konferencije sudionicima u ime ministra i organizatora sudionicima se obratio Dražen Antolović, ravnatelj Uprave za cestovni promet, cestovnu infrastrukturu i inspekciju. Podršku organizatorima, govoreći o važnosti cikloturizma, dala je Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta. U ime Varaždinske županije sudionicima skupa obratio se Darko Majhen, pročelnik UO za gospodarstvo i europske poslove.

- Varaždin je biciklistički grad, bicikliranje je dio naše tradicije. No, tradicija nije dovoljna. Urbani biciklizam postao je hit u urbanom planiranju najrazvijenijih zemalja jer je bicikliranje zdravo, zanimljivo, efikasno, ekonomski prihvatljivo, ekološki održivo. Mi smo svjesni tih prednosti i u tom cilju radimo u konkretne aktivnosti od početka našeg mandata prošle godine. Varaždin će i dalje pratiti trendove koji su sve izraženiji jer se gradovi koji su bili potpuno orijentirani na promet automobilima pretvaraju u gradove koji svoje javne prostore otvaraju pješacima i biciklistima - rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Dodao je i kako rade na novom Strateškom urbanom planu mobilnosti, odnosno integriranom prijvozu, kao i na projektu "Bike to Work" - biciklom na posao.

Komentari