evo kako je bilo

U Varaždinu proslavljena Krsna slava, čestitke uputio i župan Stričak

Objavljeno: 18.12.2023. 08:37

Zadnja izmjena: 18.12.2023. 08:41

Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Varaždina proslavilo je u Varaždinu svog sveca i zaštitnika svetog Nikolu.

Sve prisutne pozdravila je Ruža Jelovac, predsjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Varaždina koja je istaknula kako je jučer prošlost, sutra je tajna, a danas je dar od Boga u kojem je poželjela da jedni drugima pruže ruku i učine si život ugodnijim. Župan varaždinske županije Anđelko Stričak čestitao je članovima Vijeća srpske nacionalne manjine sretnu i veselu Krsnu slavu.

-Suradnja s nacionalnim manjinama Grada Varaždina i Varaždinske županije je jako dobra, oni su naši sugrađani koji s nama dijele i dobro i zlo, a isto tako s nama grade ovo društvo, odnosno sredine u kojima žive. Ja im na tome čestitam i zahvaljujem im se. To je jedan dobar smjer kojim svi zajedno idemo - naglasio je.

Dobre želje uputio je i potpredsjednik Savjeta za nacionalne manjine Milan Vukelić naglasivši pritom važnost ovakvih okupljanja i druženja kao dobar primjer suživota i suradnje među ljudima različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti.Ovom događaju nazočili su, između ostalih, i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, Milan Vukelić, potpredsjednik Savjeta za nacionalne manjine, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina.

Komentari