U Varaždinu se tijekom ljetnih mjeseci održavaju besplatne interaktivne radionice za djecu u sklopu projekta BIRD. Jednu od njih, koja se upravo odvija u Zbelavi danas je obišla zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica.

- Ovo se pokazalo kao jedan odličan projekt. Imali smo zimsku varijantu, a sada smo željeli pružiti svoj djeci na cijelom području grada i prigradskim naseljima aktivno provođenje slobodnog vremena. Radionice traju po tjedan dana, na njih mogu doći i djeca iz drugih mjesnih odbora i sve je to besplatno. Djece se mogu upoznati i družiti te provoditi vrijeme zajedno pod nadzorom - rekla je Malenica.

Kako se radi s djecom opisala je Lana Žiher, koja je uz partnera na projektu Danijelu Puškadija, voditeljica projekta: Ovo je već drugi tjedan odvijanja radionica u sklopu projekta BIRD. Prvog tjedna u Črncu Biškupečkom odaziv je bio odličan, radionice je svakodnevno pohađalo tridesetak djece. Danas prvog dana u Zbelavi imamo petnaestak djece. Ove godine je naglasak na tjelesnim aktivnostima, igramo se i zabavljamo na otvorenim terenima a mobiteli su ostali unutra. – rekla je voditeljica radionica Lana Žiher.

Nakon Zbelave, radionice će se odvijati u Hrašćici a zatim u Poljani Biškupečkoj. Završna svečanost bit će 12. srpnja, a sudjelovat će djece koja su pohađala radionice u prigradskim varaždinskim naseljima.

Komentari

24.06.2019. 13:13h Zadnja izmjena: 24.06.2019. 13:20