prijateljstvo s kinom

U Varaždin stigla velika donacija maski iz Kine

Objavljeno: 21.04.2020. 13:49

Zadnja izmjena: 21.04.2020. 13:50

Danas su zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar i zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica preuzeli maske koje su donirali sportska udruga iz Pekinga Beijing JMP Action Sports Co., Vlada kineske pokrajine Guanshanhu District Guiyang Guizhou.

Maske su prikupili polaznici nekoliko škola, članovi sportskog kluba LinCheng Star CLub of Guiyang Guizhou, te osobe koje su i prije radile na povezivanju s Varaždinom Li Ying, Guo Huaiyu i Song Heng, a stigle su letom iz Šangaja. U koordinaciji s veleposlanstvom Hrvatske u Kini i prve tajnice Marija Haramije dopremljene su u Zagreb gdje su u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite RH preuzete od Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i dopremljene u Gradsku vijećnicu u Varaždin. Maske će biti raspoređene onima kojima će biti potrebne, a radi se o 24.500 maski i 10.000 maski koje su poslane u Čakovec, a u dogovoru s donatorima. 

Ova vrijedna donacija posljedica je potpisivanja Memoranduma o sportskoj, kulturnoj i turističkoj suradnji između Varaždin i Duyuna kojeg je krajem 2017. godine potpisala Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika s gradonačelnikom Duyuna u Kini, a koju su inicirali Zhaoyan Zheng (direktor firme JMP action sport iz Kine), i njegov prijatelj, nogometni trener Zoran Ivančić (direktor firme Niko trade d.o.o. iz Hrvatske). U međuvremenu je i  Zhaoyan Zheng nekoliko puta bio u Varaždinu, kao i stotinjak mladih koji su u Varaždinu učili igrati nogomet.

U zahvali koja je poslana iz Varaždina ističe se kako je donacija dokaz velikog prijateljstva između Varaždina i partnera iz  Kine te da se svi se nadamo novim skorim susretima.

Komentari