VAFI & RAFI

U Varaždinu uskoro počinje internacionalni festival animiranog filma djece i mladih

Objavljeno: 20.05.2022. 14:45

Zadnja izmjena: 20.05.2022. 14:55

Trinaesto izdanje VAFI & RAFI - Internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih, najavljeno je danas u Gradskoj vijećnici u Varaždinu, čiji program počinje u četvrtak, 26. svibnja, u Rijeci, dok će varaždinski dio započeti u četvrtak, 2. lipnja čime ujedno započinje "Ljeto u Varaždinu".

Kako je najavio direktor Festivala Hrvoje Selec, varaždinski dio (VAFI) svoje izdanje započet će službenim otvorenjem u Centru za mlade i nezavisnu kulturu - P4. Najavljen je zanimljiv i bogat program za sve uzraste, kao i radionice za djecu koje će biti realizirane tijekom trajanja festivala u Varaždinu, a odabrano je 100 filmova koji ulaze u program.

- Ponosni smo što se festival uspio održati i proteklih godina, u hibridnom obliku, a vjerujem kako će ove godine organizatorima biti malo lakše i da će nam kina biti puna djece. Ovakvi programi daju dodanu vrijednost Gradu Varaždinu i VANIMA se trudi održati to na vrlo visokom nivou. Bitno je istaknuti da radimo na realizaciji projekta Centra kreativnih industrija gdje bi ovakvi programi dobili dodatnu institucionalnu podršku. To je projekt vrijedan 30 milijuna kuna koji želimo provesti kroz ITU mehanizam, a svim ovakvim programima kroz Centar bi osigurali još bolje uvjete - rekao je Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina. 

Svi sadržaji u okviru VAFI & RAFI festivala su besplatni, a sve nadolazeće informacije vezane uz Festival možete pratiti na službenim internetskim stranicama festivala ili na službenoj Facebook stranici.

Komentari