Novi projekti

U Velikom Bukovcu gradit će se novi rotor - osigurat će se protočnost i sigurnost

Općina Veliki Bukovec će zbog povećanog prometa i sigurnosnih razloga ove godine ući u fazu izvršenja dva projekta izgradnje rotora na području općine, a riječ je o rotorima na križanju Dravske i Kolarove i mjestu Dubovica.
Objavljeno: 12.04.2019. 08:30

Zadnja izmjena: 12.04.2019. 08:35

Foto: Dario Jurčević

Općina Veliki Bukovec će zbog povećanog prometa i sigurnosnih razloga ove godine ući u fazu izvršenja dva projekta izgradnje rotora na području općine, a riječ je o rotorima na križanju Dravske i Kolarove ulice i u mjestu Dubovica.

Nakon što se Općina Veliki Bukovec u više navrata prijavljivala na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova za prometne 'crne točke' te svaki put ostala odbijena, prema riječima načelnika Općine Franje Vrbanića ove godine su se odlučili kako će ga isfinancirati iz vlastitog proračuna.

- Promet na križanju Dravske i Kolarove ulice nam se strašno povećao zbog poslovne zone s druge strane općine, gdje jednostavno moraju prolaziti kamioni i ostala vozila. Tako da moramo riješiti sigurnost djece koja onuda prolaze zbog škole ili pak autobusne stanice. - rekao je Vrbanić i dodao kako će to biti investicija vrijedna oko 650 tisuća kuna. Isto tako, planira se i izgradnja rotora u mjestu Dubovica što je županijski projekt, ali uz projektantsku i financijsku pomoć Općine.

Također, načelnik je najavio i veliki infrastrukturni projekt vrijedan 700 tisuća kuna koji bi trebao biti započet ove godine, a završen iduće. Riječ je o izgradnji mosta preko rijeke Plitvice u mjestu Dubovica.

- Trenutni most nije siguran niti adekvatan za poljoprivredne strojeve koje mještani danas koriste, a nemaju drugog načina prelaska do svojih poljoprivrednih površina - dodao je načelnik.

 

Komentari