općina veliki bukovec

U Velikom Bukovcu kreće projekt vrijedan 655.000 kuna, evo o čemu se radi

Objavljeno: 30.03.2022. 10:09

Zadnja izmjena: 30.03.2022. 10:09

U Velikom Bukovcu uskoro kreće još jedan važan projekt vrijednom 655.000 kuna, a riječ je o izgradnji ograde i pješačke staze na mjesnom groblju, kojeg će Općina prijaviti na natječaj LAG-a Izvor.

Općina Veliki Bukovec jučer je održala sjednicu Općinskog vijeća, pri čemu je istaknuta realizacija projekta rekonstrukcije zgrade Osnovne škole Veliki Bukovec u suradnji s Varaždinskom županijom i Općinom Mali Bukovec. Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 13 milijuna kuna, a Općina Veliki Bukovec iz svog je proračuna izdvojila 1,5 milijuna kuna.

Kako je rekao načelnik Franjo Vrbanić, time je školarcima omogućeno pohađanje jednosmjenske nastave. - Sretni smo što je naša osnovna škola konačno dobila novo ruho i da naši učenici mogu pohađati nastavu u jednoj smjeni. Učenici i nastavnici dobili su prekrasan novi prostor koji osigurava produženi boravak djece, a time i bolji društveni život općine - rekao je.

Također, jedan od realiziranih projekata je nabavka spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u vrijednosti od 260.000 kuna, sufinancirano sredstvima EU, a zahvaljujući sufinanciranju dijela cijene usluge prikupljanja komunalnog otpada, mještani ne plaćaju veću cijenu javne usluge. 

Jedina općina bez grba i zastave

Općinsko vijeće donijelo je odluku o osnivanju i imenovanju četveročlanog Stručnog povjerenstva za izradu prijedloga grba i zastave Općine Veliki Bukovec čiji zadaci su pripremiti povijesno utemeljene prijedloge grba i zastave općine. Naime, Općina Veliki Bukovec jedina je u Varaždinskoj županiji bez svog grba i zastave, a pokrenutim postupkom dobila bi ga do Dana Općine u listopadu.

Komentari