općina veliki bukovec

U Velikom Bukovcu provedena vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite

Objavljeno: 12.12.2021. 11:42

Zadnja izmjena: 12.12.2021. 11:42

U Osnovnoj školi Veliki Bukovec je održana, kako navode iz Općine Veliki Bukovec, uspješna vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite "Potres u školi".

Uz pretpostavku da je uslijed potresa jačine 8 stupnjeva po MCS ljestvici došlo do slabljenja pojedinih dijelova konstrukcije objekta osnovne škole, provedena je evakuacija iz objekta. Bilo je i ozljeđivanja nekoliko osoba, a nekoliko osoba je nestalo te je pokrenuta potraga u objektu. Zbog kratkog spoja na električnim instalacijama škole došlo je i do požara. Kratki je to opis vježbe koju su uspješno obavile operativne snage civilne zaštite. Sudjelovali su članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja općina Veliki Bukovec i Mali Bukovec te Hitna medicinska pomoć Varaždin, HGSS - stanica Varaždin, Policijska postaja Ludbreg i Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg.

Vježbom je provjeren plan evakuacije i spašavanja iz škole te spremnost, organiziranost i osposobljenost operativnih snaga sustava civilne zaštite obje općine.  Obje općine vježbom su nastavile suradnju posljednjih nekoliko godina, što je naglasio načelnik Malog Bukovca Darko Marković.

- Puno kompliciranije je izvoditi ovakvu vježbu s dvije vatrogasne zajednice općine, s puno službi, ali da se dogodi nešto slično kao što je bila tema ove vježbe, bilo bi još kompliciranije. Zato je bilo važno da se što više sudionika uključi, da možemo steći što više iskustva za slučaj bilo kakve ugroze – zaključio je Marković.

Komentari