općina cestica

U Velikom Lovrečanu položen vijenac u spomen na žrtve stradale kod Drave

Objavljeno: 02.04.2022. 10:42

Zadnja izmjena: 02.04.2022. 10:42

U organizaciji Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava održan je 13. križni put grobištima i stratištima Varaždinske biskupije. Kao i proteklih godina križni put je započeo u 14 sati u Čakovcu, a molitvu prve postaje predvodio je fra Josip Grubišić.

U obilasku mjesta sjećanja na žrtve poginule i stradale sudjelovalo je četrdesetak ljudi, a na završnom dijelu koji je bio u Velikom Lovrečanu priključili su se i predstavnici Općine Cestica, vijećnik Denis Kotolenko i Ivan Bednjanić Bunić, potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica. Varaždinskom dijelu križnog puta priključio se i mons Josip Mrzljak, biskup u miru i vlč. Tomislav Antekolović, a nakon molitve na grobištu Dravska šuma Varaždin trasa križnog puta dalje je nastavljena prema općini Cestica.

Tako je 10. postaja bila u spomen na žrtve poslijeratnih likvidacija grobišta Gajec u Sračincu, a nakon toga, u Petrijancu kod spomenika svećenicima dr. Matiji Kranjčiću i Pavlu Bedenik. U spomen na žrtve križnog puta šume Gaj u Strmcu Podravskom bila je molitva 12. postaje, a nakon toga 13. postaja bila je kod spomen križa na grobištu Pancerica u Otok Virju. U spomen na žrtve grobište "Križara" u Velikom Lovrečanu bila je molitva 14. postaje, a pošto je ista uz državnu cestu kojom teče gusti promet tu su se uključili i vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava koji su regulirali promet.

Komentari