Potpisan ugovor

U Vidovcu se nastavljaju radovi na modernizaciji javne rasvjete

Načelnik Bruno Hranić danas je u prostorijama Općine Vidovec s direktorom tvrtke E.G.S. Matom Gjuranovićem potpisao ugovor za zamjenu postojećih rasvjetnih tijela novom LED rasvojetom za dio naselja Nedeljanec i Vidovec.
Objavljeno: 28.03.2019. 14:57

Zadnja izmjena: 28.03.2019. 15:01

Načelnik Bruno Hranić danas je u prostorijama Općine Vidovec s direktorom tvrtke E.G.S. Matom Gjuranovićem potpisao ugovor za zamjenu postojećih rasvjetnih tijela novom LED rasvjetom za dio naselja Nedeljanec i Vidovec.

- Kompletno ćemo obuhvatiti učinkovitom javnom rasvjetom državnu cestu D-35. Ovim ugovorom dobijamo 58 novih rasvjetnih tijela. Ukupno je postavljeno 400 LED rasvjetnih tijela u tri godine. Vrijednost ovog projekta je 250tisuća kuna.- naglasio je načelnik Hranić.

Podsjetimo, Općina Vidovec  s projektom izmjene javne rasvjete na području općine krenula je u listopadu 2015. godine kada je u suradnji s tvrtkom Tesla izrađena projektna dokumentacija za projekt pod nazivom "Javna rasvjeta Općine Vidovec - modernizacija uporabive građevine" koji obuhvaća svih 11 naselja te predviđa 780 rasvjetnih tijela. Ukupna vrijednost same izrade projektne dokumentacije iznosila je 99.918,75 kuna, no ista je sufinancirana od strane Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 39.967,50 kuna (40%), dok je ostatak potrebnih sredstava izdvojen iz općinskog proračuna.

Prva faza modernizacije javne rasvjete krenula je u naseljima Budislavec i Domitrovec, dok je druga faza obuhvatila naselja Nedeljanec, Vidovec i Tužno. Ukupna vrijednost izmjene javne rasvjete u tim naseljima iznosila je 1.031.527,50 kuna, a temeljem uspješnih prijava na natječaje, veći dio sredstava sufinanciran je od strane ministarstva.

Komentari