položeni vijenci

U Vinici obilježen dan osnivanja 7. gardijske brigada „PUMA“

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.12.2020. 13:28

Zadnja izmjena: 23.12.2020. 13:30

Prije 28. godina osnovana je slavna ratna 7. gardijska brigada „PUMA“, a jednu od preteča odnosno okosnica brigade činili su pripadnici 5. bojne 1. A brigade „TIGROVI“.

Upravo zato u Vinici, gdje je osnovana i 5. bojna 1. A brigade, položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće u čast svih poginulih pripadnika 7. gardijske i 5. bojne 1. A brigade. Polaganju cvijeća i paljenju svijeća bili su prisutni predstavnici 7. gardijske brigade, 5. bojne 1. A brigade, predstavnici Udruge viničkih branitelja na čelu sa predsjednikom Ivanom Krajcerom, načelnikom Općine Vinica, Marijanom Kostanjevcom te danas profesionalni pripadnici motorizirane 7. bojne gardijske brigade.

Nakon polaganja, uslijedila je molitva za sve pokojne i nestale branitelje te pripadnike gardijske brigade. - Sve ovakve obljetnice su tužne jer se prisjećamo naših dragih i nažalost poginulih pripadnika brigade, ali ovo su dani ponosa i slave jer ono što su odradili pripadnici gardijske brigade ulazi u anale Domovinskog rata. Film koji je snimljen u čast svih pripadnika naše brigade biti će trajni spomen, promicanje istine o Domovinskom ratu i svih uspjeha brigade, zato sve pripadnike brigade trebamo nositi u svojim srcima i rado se na njih prisjećati, počevši od pokojnog generala Koradea, pa sve do svakog pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“, izjavio je načelnik Marijan Kostanjevac

Komentari