21.godišnjica

U Vinici obilježili godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.12.2020. 12:38

Zadnja izmjena: 10.12.2020. 12:39

U župnoj crkvi Sv. Marka ev. u Vinici, danas je vinički župnik prečasni Valent Posavec služio misu zornicu u spomen na 21. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice dr. Franje Tuđmana.

Misi zornici prisustvovao je ograničeni broj ljudi zbog epidemioloških mjera, a kako je tom prilikom rekao prečasni, ''mudrost, odvažnost i hrabrost su najveće odlike prvog Hrvatskog predsjednika''. Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice Općine Vinica na čelu s predsjednikom Marijanom Kostanjevcom kod spomenika su položili cvijeće i zapalili svijeću, ujedno i u ime svih članova i simpatizera HDZ-a Općine Vinica.

- Zbog nemogućnosti dolaska predstavnika i predsjednika županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice gosp. Stričaka, mi smo tu i u njihovo ime. Pokojni prvi predsjednik najveći je sin hrvatskog naroda jer i prije njega su neki pokušavali osamostaliti Hrvatsku i Hrvate, ali na žalost nisu u tome uspjeli. Upravo zbog toga, svaka godišnjica smrti prvom hrvatskom predsjedniku uvelike dokazuje kako je upravo on bio jedan i jedini, te najveći i najzaslužniji u stvaranju države nam Hrvatske - izjavio je tom prigodom načelnik Općine i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Komentari