općina vinica

U Vinici održana svečanost otkrivanja i blagoslova „Spomenika zahvalnosti“

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.05.2021. 10:11

Zadnja izmjena: 14.05.2021. 10:11

U četvrtak je održana sveta misa za sve branitelje viničke župe koju je predvodio prečasni Božidar Cindori. Nakon svete mise održan je svečani blagoslov „Spomenika zahvalnosti“ hrvatskim braniteljima župe Vinica u Domovinskom ratu od 1991. do 1995. godine za slobodnu Državu Hrvatsku.

Svečanosti je prisustvovala i zamjenica načelnika koja obnaša dužnost načelnika Mirjana Jambriško, koja je ujedno primila i zahvalnicu u ime Općine Vinica za pomoć u realizaciji ovog hvale vrijednog projekta.

- Zahvaljujem svim braniteljima koji su se borili za stvaranje naše države, koji su dali svoje mladosti a neki i živote, poput našeg viteza Maldena Kasuna, da bi mi danas mogli živjeti samostalno i suvereno. Branitelji su naši heroji i svi ih nosimo u svojim srcima, a drago mi je da se Vinica može od danas ponositi i takvim spomenikom. Zahvaljujem prečasnom Valentu Posavcu na inicijativi i angažmanu da se ovakav projekt realizirao u našoj župi te što smo i mi svojim angažmanom mogli doprinijeti u realizaciji istog. Općina Vinica uvijek je podupirala rad i aktivnosti naše župe te ćemo u svim narednim projektima rado sudjelovati - izjavila je zamjenica Mirjana Jambriško prilikom preuzimanja Zahvalnic

Komentari