Velika obljetnica

U Visokom obilježena 350. godišnjica djelovanja javne pučke učione i 160. godišnjica izgradnje prve školske zgrade

Objavljeno: 29.06.2019. 19:56

Zadnja izmjena: 29.06.2019. 19:58

U OŠ Visoko jučer su svečano obillježene dvije velike obljetnice - 350 godina djelovanja pučke škole i 160 godina od izgradnje prve školske zgrade koju su izgradili sami mještani.

Načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković naglasio je da su ljudi u tom kraju oduvijek bili svjesni potrebe obrazovanja. - Općina se od svog osnutka uključila da se učenicima olakša obrazovanje, kroz različite programe, školu plivanja, predškolu, sufinanciranje školske kuhinje, kupnjom darova za Svetog Nikolu, u sufinanciranju projekta eko-škole i Zelene zastave, u sufinanciranje uređenja same škole i okoliša te izgradnju školske sportske dvorane. - rekao je Mateković.

Zahvalnice su dodijeljene pojedincima i udrugama koji su rad škole podržavali i pomagali - saborskom zastupniku Anđelku Stričaku, pročelniku Miroslavu Huđeku, načelniku Dragutinu Matekoviću, velečasnom Ivanu Šestaku, kumu škole Božidaru Šafranu, Udruzi Lijepa naša, DVD-u Visoko te visočkoj Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Saborski zastupnik Stričak zahvalio je svim učiteljima na njihovom trudu i rekao "uvijek je lijepo doći u rodni kraj, u školu u kojoj si proveo najljepše dane, prisjetiti se odrastanja, bezbrižnog djetinjstva i učitelja koji su puno truda ugradili u nas".

Komentari