u prigradskom naselju

U varaždinskom naselju Zbelavi na natjecanju gađanja glinenih golubova sudjelovalo 200-tinjak lovaca

Objavljeno: 03.09.2018. 11:38

Zadnja izmjena: 03.09.2018. 12:00

U varaždinskom prigradskom naselju Zbelava prve rujanske nedjelje održano je završno županijsko natjecanje lovaca u gađanju na glinene golubove, kojem je domaćin bio Lovačko društvo Kobac iz Bartolovca.

Nakon cjelodnevnoga raspucavanja u pojedinačnoj kokurenciji slavio je Branko Banić, drugi je bio Dalibor Pokos, a trećeplasirani Renato Balaško. U ekipnoj je konkurenciji pobjeda pripala Lovačkom društvu Prepelica iz Malog Bukovca, drugo mjesto osvojilo je Lovačko društvo Fazan iz Maruševca, a treće Lovačko društvo Kalnik iz Varaždinskih Toplica.

Predsjednik domaćina - Lovačkog društva Kobac iz Bartolovca Darko Petek istaknuo je kako se ovakvo natjecanje na razini Varaždinske županije održava gotovo četrdesetak godina, koliko dugo i postoji Lovačko društvo Kobac.

- Nažalost zbog novih Zakona o oružju i lovstvu nama je uskraćeno pucanje na glinene golubove na našoj domaćoj streljani pa smo alternativu pronašli na streljani Vidović koja zadovoljava sve uvjete natjecateljskog okupljanja, te se vlasnicima streljane u ime sudionika iskreno zahvaljujem. Na području naše regije postoje tri streljane koje zadovoljavaju sve uvjete i propise za provođenje natjecanja u gađanju na glinene golubove, a streljana Mladena Vidovića u Zbelavi svakako je jedna od njih - naglasio je Petek.

Na natjecanju je ukupno sudjelovalo 200-tinjak lovaca iz gotovo 30 lovačkih društava u okruženju iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije, a za tjedan dana će u Pleternici kod Našica biti upriličeno državno prvenstvo u gađanju na glinene golubove na kojem će sudjelovati i ekipa Varaždinske županije, koja se danas natjecala na posljednjem ovogodišnjem ligaškom natjecanju.

Komentari