Općina Petrijanec

Foto - Održan međunarodni znanstveno-stručni skup u Zelendvoru, evo koje su bile teme

Objavljeno: 28.12.2022. 09:54

Zadnja izmjena: 29.12.2022. 12:34

Znanstveno-stručni skup (međunarodnog karaktera) “Poljoprivreda danas i sutra: obnovljivi izvori energije u poljoprivredi, inovacije i jačanje održivosti poljoprivrednih proizvođača”, održan je u prostorijama restorana Zelendvor u Općini Petrijanec. 

Skup je organiziran kako bi se razmjenilo znanje, uputilo sudionike i zainteresirane u inovacije i dostignuća u poljoprivredi, domaće proizvode, zaštitu zdravlja biljaka i životinja, povezivanje proizvođača i unapređenje poljoprivredne proizvodnje - prodaje te povećanje konkurentnosti i trživosti proizvoda.

- Općina Petrijanec aktivno pomaže poljoprivrednike kroz razne kanale u skladu sa svojim mogućnostima, rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec. Također, izrazio je zadovoljstvo organiziranim skupom, zahvalio se Ministarstvu poljoprivrede na sufinanciranju projekta i izrazio želju za daljnjim aktivnim sudjelovanjem Općine Petrijanec kao organizatora i aktivnog sudionika na ovakvim stručnim skupovima i edukativnim predavanjima za poljoprivrednike.

Isključivo zajedničkim djelovanjem i međusobnom podrškom (dostupnih kanala, služba i tijela) osigurava se napredak u području poljoprivredne proizvodnje te se poljoprivrednim proizvođačima omogućava povećanje konkurentnosti i opstanak na sve zahtjevnijem tržištu, zaključak je skupa.

Komentari