MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

U zgradi Međimurske županije otvoren novouređeni Europe Direct Informacijski centar Čakovec

Objavljeno: 27.10.2021. 16:21

Zadnja izmjena: 28.10.2021. 12:43

U prizemlju zgrade Međimurske županije otvoren je novouređeni Europe Direct Informacijski centar Čakovec.

To je jedan od deset centara u Hrvatskoj koji predstavljaju novu generaciju Europe Direct informacijskih centara diljem Europske unije čijom mrežom upravlja Europska komisija. Europe Direct Čakovec član je mreže Europe Direct centara u Hrvatskoj, koja je dio europske mreže informacijskih centara kojima se nastoji Europsku uniju približiti građanima na lokalnoj razini i potaknuti ih da se uključe u aktivnosti i rasprave o budućnosti Europske unije.

Djelatnicima centra građani se mogu obratiti na Internet stranici, na društvenim mrežama, poslati e-mail, nazvati na telefon ili jednostavno posjetiti. U centru se mogu preuzeti informativni materijali ili razgovarati s djelatnicima, a cilj je učiniti informacije o Europskoj uniji lako dostupnim građanima.

Zadovoljstvo što je Međimurska županija jedna od samo deset lokacija odabranih od strane Europske komisije za sjedište Europe Direct informacijskih sredstava izrazio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec. Naglasio je izuzetne mogućnosti koje pruža suradnja s Europskom unijom, a koje je Međimurje prepoznalo još i prije no što je Hrvatska postala njena članica te je među prvima provodilo prekogranične projekte i pokrenulo prve korake u suradnji s Europskom unijom. 

Komentari