U Zlogonju i Gornjoj Višnjici postavljene dvije nove autobusne nadstrešnice - investicija vrijedna gotovo 120.000,00 kuna

Objavljeno: 30.10.2015. 15:43

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 08:24

Učenici i ostali putnici koji čekaju dolazak autobusa u Zlogonju i Gornjoj Višnjici više neće morati pri tom stajati uz sam rub kolnika, kisnuti te biti na suncu ili vjetru.

Naime, u Zlogonju i Gornjoj Višnjici su na dvama novim autobusnim ugibalištima koja je Grad Lepoglava izgradio u suradnji sa Županijskom upravom za ceste, postavljene autobusne nadstrešnice.

Nadstrešnice i njihovo postavljanje financirala je Varaždinska županija s 30.000 kuna, a postavljene su u okviru projekta "Poboljšanje potporne cestovne infrastrukture - nadstrešnice za autobusna stajališta", koji ispred Varaždinske županije, od 2007. godine, provodi Varaždinska agencija za marketing i promidžbu.

Cilj tog projekta povećanje je sigurnosti na cesti – pojasnila je direktorica Varaždinske agencije za marketing i promidžbu Štefica Španić dodajući da je na području Varaždinske županije tako postavljena 231 nadstrešnica.

- Izuzetno nam je važna sigurnost naših građana u prometu, posebice najmlađih. Učenici zahvaljujući izgrađenim autobusnim ugibalištima i postavljenim nadstrešnicama čekaju dolazak autobusa sigurniji, a čekanje im je ugodnije jer se u slučaju nepovoljnih vremenskih neprilika imaju kamo sklonit - dodala je gospođa Špani.

- Do sada je na području grada Lepoglave postavljeno 13 ovakvih nadstrešnica. S ovima u Zlogonju i Gornjoj Višnjici bit će ih 15 – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je sa svojim zamjenikom Hrvojem Kovačem i direktoricom Varaždinske agencije za marketing i promidžbu Šteficom Španić pratio postavljanje novih nadstrešnica na području grada Lepoglave.

Inače, u izgradnju autobusnih ugibališta u Zlogonju i Gornjoj Višnjici i to za kompletne pripremne radove za postavu nadstrešnica, Grad Lepoglava je uložio gotovo 90.000 kuna.

Komentari