"Zdravlje na radnom mjestu"

U Županiji održana konferencija na kojoj je naglasak bio na mentalnom zdravlju radnika

Objavljeno: 06.11.2019. 10:32

Zadnja izmjena: 06.11.2019. 10:40

U Županiji je danas održan stručni skup „Zdravlje na radnom mjestu“ čiji su organizatori Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije i Varaždinska županija, a partneri Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Udruga Mobbing.

Naglasak je bio na općenitom te mentalnom zdravlju radnika na radnom mjestu a da koristi od konferencije imaju i pojedinac i poslodavac naglasio je dožupan Robert Vugrin - Ovo je jedna u nizu od aktivnosti koje provodi Zavod za javno zdravstvo. Od ove teme koristi imaju i pojedinac, poslodavac ali i društvo u cijelini. Glavni neprijatelj zdravlju na poslu je stres. Dugoročno to rezultira pojavom bolesti i dolazimo do jedne situacije gdje je pojedinac bolestan, dobiva manju plaću, ima veće troškove zbog liječenje. Šteta nastaje i poslodavcu jer gubi radnika, pada produktivnost a to se sve reflektira i na društvo u cjelini u zdravstvu i gospodarstvu. To je tema o kojoj se treba govoriti i ovakva konferencija je jedan dobar korak prema tome - rekao je dožupan.

U sličnom je tonu govorila i Irena Stipešević Rakamarić iz Zavoda za javno zdravstvo - Pokrenuli smo projekt "Zdravo radim" kojemu je cilj unaprijediti mentalno zdravlje, kako u tvrtkama, tako i u ustanovama. Mentalno i općenito zdravlje na radnom mjestu je jedan od javnozdravstvenih prioriteta. Sve je to važno i za radnika i za poslodavca jer stvara troškove, a gubi i država i društvo - rekla je Stipešević Rakamarić.

 

 

Komentari