božićno-novogodišnji prijem

U Županijskoj palači priređen blagdanski prijem za predstavnike nacionalnih manjina

Objavljeno: 14.12.2021. 14:56

Zadnja izmjena: 14.12.2021. 14:56

Župan Anđelko Stričak i zamjenica Silvija Zagorec priredili su Božićno-novogodišnji prijem za predstavnike nacionalnih manjina s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Tako su se prijemu odazvali županijski predstavnici manjinskih zajednica - Salko Ikanović, predstavnik bošnjačke nacionalne manjine, Filip Perdedaj, predstavnik albanske nacionalne manjine, Milan Mirčetić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine, Barbara Antolić Vupora, predstavnica slovenske nacionalne manjine, Mile Sekulić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u gradu Varaždinu i Alija Redžaj, predstavnik albanske nacionalne manjine u gradu Varaždinu.

Pozdravivši sve predstavnike manjinskih zajednica, župan je rekao kako su manjine oduvijek obogaćivale ove prostore te svojom kulturom i aktivnostima doprinijele razvoju Varaždina i cijele županije.

- Najvažnije je da se članovi manjinskih zajednica osjećaju sigurno i dobrodošlo jer je ovo prostor koji prihvaća različitosti. Ovo je naš drugi susret u mom mandatu i drago mi je da možemo otvoreno razgovarati i o projektima i o problemima s kojima se manjine susreću. Njihovi običaji, tradicija, kultura i gastronomija su bogatstvo koje upotpunjuju naše društvo - rekao je župan te im zaželio ugodne i mirne nadolazeće blagdane.

Predstavnici manjina zahvalili su županu i njegovoj zamjenici na toplom prijemu, iskazali su zadovoljstvo dobrom suradnjom koju imaju s Županijom te im poželjeli puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.

Komentari