priopćenje županijskog HDZ-a

U županiju stižu četiri nova vatrogasna vozila, Stričak: "Neophodno je opremiti vatrogasce"

Objavljeno: 11.02.2020. 10:21

Zadnja izmjena: 11.02.2020. 10:26

U suradnji Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatske vatrogasne zajednice nabavljena su nova vatrogasna vozila, a četiri će doći i na područje Varaždinske županije, stoji u priopćenju županijskog HDZ-a.

Tako u županiju dolazi jedno kratko i jedno dugo navalno vozilo, te autocisterna i šumsko vozilo. Dva vozila tako bi trebala otići u JVP Varaždin, a po jedno na ludbreško i ivanečko područje.

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak istaknuo je kako su četiri nova vozila velika pomoć varaždinskim vatrogascima u obavljanju njihovih zadaća, ali i primjer dobre suradnje s državnom vlasti.

– Svjedoci smo sve učestalijih, a isto tako sve razornijih elementarnih nepogoda od požara, poplava, pijavica, pa je neophodno opremiti i osposobiti snage zaštite i spašavanja. U njih svakako spadaju vatrogasci koji su najčešće prvi na ugroženom području. Stoga pozdravljam svaku inicijativu za unapređenjem njihovog rada. O nabavi ovih navalnih vatrogasnih vozila prvi put smo razgovarali prije kojih godinu dana i to u Hrvatskom saboru tj. da će se preko MUP-a nabaviti nova navalna vozila, a Ministarstva poljoprivrede kombi vozila – izjavio je Stričak.

Komentari