ZŠU NOVI MAROF

Ubrzo će na red doći problem s dvoranskim sportovima

Objavljeno: 05.09.2020. 19:34

U Zajednici športskih udruga Novog Marofa uglavnom su zadovoljni ostvarenjem plana i aktivnosti s obzirom na nepredvidive okolnosti izazvane pandemijom koronavirusom.

Predsjednik ZŠU Novog Marofa Vladimir Vuger kaže da još postoji određen zaostatak u isplatama od strane Grada Novog Marofa, ali da je dogovoreno kako će do kraja godine sve biti riješeno.

- Isto se očekuje i od klubova i sportskih udruga jer su ove godine po prvi puta potpisivali konkretne ugovore s projektima koje moraju realizirati, dodao je predsjednik Vuger.

Što se tiče trenutne situacije ZSU Novog Marofa surađuje s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i stručnim stožerom, jedino su detektirali problem koji će se vrlo brzo javiti s dvoranskim sportovima.

Povećanje troškova

- Prema važećim odlukama klubovi ne mogu u školske dvorane. Ravnatelji škola su tako odlučili, ali mi se nadamo da će se to promijeniti. Poslali smo dopis i zamolbu pa ćemo vidjeti. Za sada svi klubovi svoje aktivnosti provode na vanjskim terenima ali kada dođe loše vrijeme bit će problema. MNK Novi Marof planira prijeći u Arenu Varaždin, ali to će povećati njihove troškove. U sličnoj situaciji naći će se i rukometni klub, te borilački sportovi, dodao je na kraju Vuger nadajući se da će se ipak naći rješenje koje će pomiriti i preprouke epidemiologa ali i potrebe sportskih klubova.

Komentari