Čestitali im župan i načelnik

Učenice Osnovne škole Trnovec osvojile drugo mjesto na Euromathu 2016

Objavljeno: 13.04.2016. 16:37

Foto: Varaždinska županija

Na poziv načelnika Općine Trnovec Bartolovečki Zvonka Šameca, župan Varaždinske županije Predrag Štromar nazočio je prijemu učenica Osnovne škole Trnovec koje su nedavno na europskom međunarodnom natjecanju EUROMATH 2016. u Solunu u Grčkoj osvojile drugo mjesto.

Učenice Klara Božić, Lana Drvoderić, Stefani Hrman, Ena Horvat, Ena Kosec, Paula Pakšec, Lucija Mikulić i Rea Simendić ostvarile su impresivan rezultat, a prijem je bio prilika da im se zasluženo čestita i pohvali.

Načelnik Trnovca Bartolovečkog Zvonko Šamec zahvalio se učenicama što su ostvarenim rezultatom pokazale da se isplati učiti te je naglasio kako su one danas istinske i vrijedne promotorice Trnovečkoga kraja. Na njega se nadovezao župan Predrag Štromar istaknuvši značaj ulaganja u obrazovanje te je naglasio kako Varaždinska županija konstantno ulaže u razvoj obrazovanja jer je znanje pokretač društva i boljeg životnog standarda ljudi.

- Čestitam na ostvarenim rezultatima koji su dokaz sustavnog rada, čestitam i načelniku što brine o školi, pomaže kada je to potrebno. Županija će i nadalje brinuti o školskom standardu te nagrađivati najbolje učenike i mentore - rekao je župan.

Prijemu su prisustvovale i mentorice učenica te ravnateljica Osnovne škole u Trnovcu Radmila Sačić.

U konkurenciji 19 zemalja

Napomenimo kako su se učenice Osnovne škole Trnovec natjecale u kategoriji MATHtetatre s matematičkom scenskom igrom "Multiplyng and dividing decimal numbers with decad units" prezentiranom na engleskome jeziku. Na natjecanju je sudjelovalo čak 19 država, domaćin Grčka te Belgija, Cipar, Austrija, Rumunjska, Finska, Iran, Bugarska, Srbija, Latvija, Libanon, Španjolska, Portugal, Italija, Švedska, Poljska, Nizozemska, Njemačka i Hrvatska.

Ekipa Osnovne škole iz Trnovca ujedno je bila najmlađi sudionik ovogodišnjeg natjecanja koje je bilo namijenjeno učenicima do 18 godina.

Komentari