'impresivan broj medalja'

Foto - Ove uspješne učenice donijele još medalja u našu županiju

Objavljeno: 09.06.2023. 12:41

Zadnja izmjena: 09.06.2023. 13:06

Učenice Prve gimnazije Varaždin i polaznice Centara izvrsnosti Varaždinske županije Barbara Kelava, Mila Maretić i Lana Šćukanec ostvarile su nove uspjehe na međunarodnim natjecanjima u znanju.

U Varaždinsku županiju donijele su tri brončane medalje: Mila Maretić s Prirodoslovne olimpijade Europske unije iz Latvije, Barbara Kelava s 12. Europske matematičke olimpijade za djevojke iz Slovenije, a Lana Šćukanec s informatičkog natjecanja American Computer Science League u kategoriji Junior.

Učenicama, svim njihovim mentorima, roditeljima, ravnateljici Prve gimnazije Varaždin Janji Banić i voditelju Centra izvrsnosti za matematiku Branku Topiću danas je na prijemu u Županijskoj palači čestitala zamjenica župana Silvija Zagorec zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslavom Huđekom.

Zamjenica župana je djevojke novčano nagradila s po 265,45 eura (2.000 kuna), sukladno Odluci o nagrađivanju učenika i studenata za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima Varaždinske županije.

- Iznimno smo ponosni na sve naše vrijedne i marljive učenike, a posebno nas veseli kad možemo upriličiti prijem te ih nagraditi za posebna postignuća. Barbari, Mili i Lani čestitam na broncama, kojima su upotpunile "buket" medalja i Oskara znanja osvojenih prijašnjih godina. Taj "buket" nije mali, jer Mila, Barbara i Lana su dosad na državnim i međunarodnim natjecanjima zajedno osvojile čak 16 medalja, što je impresivan broj. Ponosni smo na vas jer kontinuirano postižete uspjehe. To pokazuje koliko ste talentirane, marljive i uporne, kao i to da imate podršku obrazovnog sustava Županije, svojih mentora iz centara izvrsnosti i matične škole, ali i podršku svojih obitelji - istaknula je Silvija Zagorec.

Komentari