grad novi marof

Učenice Srednje škole Novi Marof na natjecanju ostvarile direktan upis na Sveučilište Sjever

Objavljeno: 28.04.2023. 19:07

Zadnja izmjena: 28.04.2023. 19:13

Sveučilišni centar Koprivnica - Sveučilište Sjever organiziralo je natjecanje iz Logistike i održive mobilnosti na kojem su učenice Srednje škole Novi Marof ostvarile izniman uspjeh.

Naime, Margareta Bencek, učenica 3.G i Marta Volarić, učenica 4.E, pod vodstvom mentorice Dajane Marie Horvat sudjelovale su u finalu tog srednjoškolskog natjecanja, na kojem je zadatak bio obraditi jednu od ponuđenih tema u obliku problemskog zadatka te je obraniti pred komisijom sačinjenom od sveučilišnih profesora Sveučilišta Sjever s odjela Logistike i održive mobilnosti.

Učenice su sa svojom temom "Organizacija skladišta trgovačkog subjekta" osvojile prvo mjesto koje su podijelile s učenicima Strojarske i prometne škole Varaždin te su tim plasmanom osvojile direktan upis na preddiplomski studij Logistika i mobilnost na Sveučilištu Sjever.

Isto tako, SŠ Novi Marof ugostila je predavače Sveučilišta Sjever iz Varaždina i omogućila svojim učenicima gimnazijskog usmjerenja sudjelovanje na radionici i predavanjima u okviru Festivala znanosti. Predavanje DNA profiliranje i društvo održala je Sonja Obranić, ono pod nazivom Oživi me – radionica osnovnog održavanja života Zoran Žeželj, dok je Čudesan svijet mikroskopskih gljiva učenicima otkrio Tomislav Meštrović. Organizaciju aktivnosti predvodila je pročelnica Odjela za sestrinstvo Marijana Neuberg.

Komentari