uspješna suradnja

Druga gimnazija Varaždin s Pumama u projektu 'Tragovi lokalnog i nacionalnog identiteta'

Objavljeno: 13.05.2024. 14:00

Zadnja izmjena: 13.05.2024. 14:02

U Županijskoj palači u Varaždinu predstavljen je projekt naziva „Tragovima lokalnog i nacionalnog identiteta“ koji se odvija u suradnji Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i Druge gimnazije Varaždin, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Projekt su predstavili Jurica Šare iz Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije te Nikola Slunjski, profesor povijesti na Drugoj gimnaziji Varaždin.

- Domovinski rat nije dovoljno opisan u školama, pa smo ovim projektom nastojali  pojačati tematiku Domovinskog rata kako bi učenici dobili više znanja o samome Domovinskom ratu i svemu onome što mu je prethodilo. Stoga su članovi naše udruge koji su prošli ratišta učenicima iz svog vlastitog iskustva pričali o Domovinskom ratu što je njima bilo vrlo zanimljivo i poučno - rekao je Šare.

Pročelnik Huđek istaknuo je kako spomenuti projekt traje od početka formiranja Centra izvrsnosti za nacionalnu povijest.

- Program se zove od kraljice do učiteljice, kraljica je sinonim za matematiku, a povijest je učiteljica života. Znamo značaj i ulogu sedme gardijske brigade u obrani i oslobađanju Hrvatske i dobro je da učenici naših škola posjećuju mjesta i točke na kojima su branitelji s ovog područja ostavili duboki trag – kazao je.

Komentari