Učenici Druge gimnazije Varaždin proveli su puna 4 dana u Sarajevu na 6. međunarodnoj reviji sporta te dokazali da su odlični ne samo u učenju nego i u sportovima - osobito u rukometu.

Ovu reviju sporta organizirala je Peta gimnazija Sarajevo, koja s Drugom gimnazijom surađuje već 4 godine. Osim naših gimnazijalaca, nastupili su i učenici iz Sarajeva, Beograda i drugih mjesta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine - sveukupno 16 škola. Natjecanja su bila u nogometu, košarci, rukometu, odbojci i vaterpolu. Varaždinci su se oprobali u odbojci i rukometu - i prošli odlično. U odbojci su uspjeli ući u drugi krug turnira, dok su u rukometu osvojili prvo mjesto.

Nimalo slučajan uspjeh

Ovakav sportski uspjeh ne čudi kad se zna da su učenici Druge gimnazije aktivni sportaši u klubovima na području Varaždinske županije - kao što su OK Kitro Varaždin, OK Ivanec, GRK Varaždin 1930,  RK Trnovec, RK Novi Marof - te su jednim velikim dijelom za njihov uspjeh zaslužni i njihovi roditelji i treneri u klubovima. Voditelji su bili Alen Melnjak i Marijan Andrović, profesori tjelesne i zdravstvene kulture.

U slobodno vrijeme učenici i voditelji posjetili su kulturne i prirodne znamenitosti grada Sarajeva. Posjetili su Gradsku vijećnicu,  Bošnjački institut i Gazi Husrev begovu biblioteku te Vrelo Bosne. Važno je za spomenuti da je cilj ove Revije u potpunosti ispunjen, a to je zbližavanje učenika putem sporta koji obogaćuje i upotpunjuje život te stjecanje međuljudskih odnosa i kulturoloških vrednota na prostorima "bivše države" u čemu se Peta gimnazija iz Sarajeva još  jednom pokazala kao odličan organizator i domaćin.

Komentari

17.04.2017. 11:40h Zadnja izmjena: 17.04.2017. 11:43