Općina Maruševec

Foto - Učenici drugih razreda na zabavan način učili o prometnoj kulturi

Objavljeno: 22.09.2023. 18:15

Zadnja izmjena: 22.09.2023. 18:22

U Osnovnoj školi Metel Ožegović Radovan sredinom tjedna održana je preventivna manifestacija o prometnoj kulturi za najmlađe, u kojoj su sudjelovali učenici drugih razreda te škole, kao i  Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec i područnih škola Druškovec i Greda-Jurketinec te polaznicima Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.

Kako su danas izvijestili iz Općine Maruševec, u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu i u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska, učenici su na početku odslušali teorijski dio o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, a potom su odradili i praktični dio, koji im je bio i najzanimljiviji budući da ih je na sportskom igralištu dočekao veliki mobilni prometni poligon, Vatrogasci, Policija i šarena radionica Gradskog društva Crvenog križa Ivanec.

Djeca su pod budnim okom iskusnih instruktora u mini električnim automobilima imala priliku stisnuti gas i okušati se u ulozi vozača, doživjeti prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja po prvi put iz uloge vozača. Imala su priliku i upoznati se sa zanimanjem policajac, a posjetila su i radionicu Gradskog društva Crvenog križa Ivanec. Cijelu manifestaciju su popratio je i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, navodi se u priopćenju.

Komentari