svečana priredba...

Učenici i djelatnici Osnovne škole Petrijanec obilježili Dan škole

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.06.2018. 14:11

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:45

U dvorani Osnovne škole Petrijanec održana je svečana priredba kojom je obilježen Dan škole koju su pripremili polaznici umjetničkih grupa, a koja je posebno iznenadila i razveselila goste iz europskih zemalja, sudionica Erasmus + projekta čija je članica i OŠ Petrijanec.  

Nazočnima se obratila ravnateljica škole Valerija Paljak koja je istaknula važnost stalnog usavršavanja učitelja koji odgajaju i obrazuju nove naraštaje da jednog dana budu na ponos sebi, svojim obiteljima, ali i široj zajednici. Pozvala je sve, još jednom, na prihvaćanje različitosti i toleranciju bez koje ova škola ne bi bila toliko uspješna na raznim područjima svoga djelovanja. Čestitala je svim učenicima i mentorima koji su ime škole promicali do državne razine, ali i svima onima koji predano i odgovorno , s puno ljubavi svakodnevno  doprinose radu škole.

Njenim se čestitkama pridružio i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, koji se, kao prosvjetni djelatnik, složio s time da je ulaganje u djecu najunosnije ulaganje, a kao načelnik je istaknuo da će i dalje potpomagati razne školske projekte koji su svima na ponos.

Tijekom priredbe  simbolično je rastvorena eko- zastava jer je OŠ Petrijanec po četvrti put, zahvaljujući i vrijednim eko-kumovima, uljari Patrčević,  obnovila svoj eko-status i ponosna je nositeljica srebrne plakete pa se na priredbi uz hrvatsku, romsku i zavičajnu himnu Petrijancu, mogla čuti i eko- himna pod nazivom „Volim“ što je ujedno i zaokružilo moto cijele svečanosti. Tvrdnjom „škola – to smo mi“ od publike su se sa osmjehom oprostile voditeljice programa, učenice Lana Domjan i Laura Vukešin, te ujedno najavile početak najljepšeg dijela školske godine, školske ljetne praznike.

 

 

Komentari