projektno putovanje

Učenici i nastavnici Druge gimnazije u posjetu partner školi Markantuna de Dominisa Rab

Objavljeno: 17.11.2022. 11:56

Zadnja izmjena: 17.11.2022. 11:58

U sklopu projekta Učinkovito učenje i poučavanje – obrazovna perspektiva i povezivanje regija unutar Republike Hrvatske Druga gimnazija Varaždin realizirala je svoj drugi posjet partner školi Markantuna de Dominisa Rab.

Učenice Druge gimnazije Varaždin u pratnji nastavnica boravile su od 13. do 15. studenoga 2022. na otoku Rabu. Osnovni zadatci projekta usmjereni su na razmjenu iskustva i znanja između učenika i nastavnika dviju škola te učinkovito učenje i poučavanje sa svrhom širenja obrazovne perspektive uz razvoj različitih regija unutar Republike Hrvatske.

Ishodi ovoga posjeta ostvareni su jer su se učenici tijekom boravka zbližili te tako upoznali tradiciju i kulturu lokalnih zajednica kojima pripadaju, a nastavnici razmijenili iskustva te primjere dobre prakse.

Druga gimnazija Varaždin tako se može pohvaliti brojim međunarodnim projektima i suradnjama sa školama drugih zemalja. Međutim, stavlja i veliki naglasak na važnost povezivanja regija unutar Republike Hrvatske. Međusobna suradnja važna je za razvoj same škole, ali i osnaživanje lokalne zajednice

Komentari