erasmus+ projekt

Foto - Učenici i njihovi profesori iz pet zemalja posjetili Županijsku palaču

Objavljeno: 22.03.2022. 18:21

Zadnja izmjena: 22.03.2022. 18:21

U okviru Erasmus+ projekta "Be A.C.T.I.V.E., Be Happy!", učenici i njihovi profesori iz Njemačke, Španjolske, Turske, Švedske, Litve i Hrvatske, njih 50-ak, obišli su Županijsku palaču, gdje su ih pozdravili župan Anđelko Stričak i zamjenica Silvija Zagorec.

Iako je do sada u sklopu projekta ostvareno mnogo virtualnih aktivnosti, bila je ovo prva razmjena učenika uživo, a domaćin je OŠ Vidovec. Cilj projekta je pronaći odgovor na pitanje kako možemo uravnotežiti svoj život u digitalnom svijetu, stoga sudionici projekta polaze od premise da će aktivan život - kombinacijom sporta, zdrave hrane, sudjelovanja u zajednici, umjetnosti i aktivnostima s drugima osigurati sretniji život i izvan nje.

- Kroz naše programe i projekte nastojimo izgraditi sustav jednakih šansi. Cilj nam je da naši učenici mogu surađivati sa svojim vršnjacima u svijetu, da su povezani s gospodarstvom i visokoškolskim ustanovama. Školujemo ih za zanimanja budućnosti, čime smo napravili najveći iskorak za same učenike, ali i gospodarstvo te Društvo u cjelini. Vesele me ovakvi projekti u kojima smo okrenuti budućnosti i surađujemo na dobrobit svih nas - rekao je Stričak.

Riječi dobrodošlice uputila im je i zamjenica župana Silvija Zagorec. - Uvjerena sam kako ćete iz naše zemlje ponijeti lijepe uspomene i steći nova prijateljstva koja ćete njegovati i dalje. Ovaj projekt u koji ste uključeni je hvalevrijedan jer u vašim godinama promišljati o usvajanju zdravih životnih navika, dovest će nas u budućnosti do zajednice zdravih i sretnih ljudi.

Komentari