veseli posjet

Učenici I. osnovne škole su posjetili župana Štromara i postavljali mu razna pitanja

Objavljeno: 18.02.2017. 11:06

Zadnja izmjena: 18.02.2017. 11:06

Foto: Varaždinska županija

Prilikom posjeta Županijskoj palači, učenici trećih razreda I. osnovne škole Varaždin su se susreli i sa županom Predragom Štromarom, a koji ih je upoznao s poslovima koje obavlja obnašajući dužnost župana.

Nakon susreta sa županom učenici su razgledali Skupštinsku dvoranu u kojoj se održavaju sjednice Županijske skupštine, a u kojoj su se nekad vršili obredi građanskih vjenčanja.

Kako se postaje županom, je li teško upravljat županijom, kako je nastao grb Varaždinske županije, koji su županovi najdraži sugovornici, koja je županova najteža odluka s kojom se do sad susreo, bila su samo neka od pitanja koja su zanimala učenike.

-Izuzetno mi je drago kada imam prilike ugostiti učenike naših škola jer osim susreta sa županijskim dužnosnicima imaju prilike i upoznati se s bogatom poviješću naše Županije. Uvijek rado primamo naše učenike, jer oni su naša budućnost – rekao je župan.

Nakon susreta sa županom, učenici su krenuli u razgledavanje Male dvorane gdje su se upoznali s obnašateljima dužnosti župana kroz povijest. Također su odslušali i zanimljive pripovijesti o ratničkim danima slavne Husarske pukovnije.

 

Komentari