čeka ih veliki koncert

Učenici i profesori varaždinske Glazbene škole otputovali u Ravensburg

Objavljeno: 18.04.2022. 08:15

Zadnja izmjena: 18.04.2022. 08:16

U ranim jutarnjim satima učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu otputovali su u Ravensburg gdje će sa svojim kolegama iz tamošnje glazbene škole u subotu održati veliki koncert u povodu proslave 50. godišnjice postojanja Glazbene škole Ravensburg.

Put Njemačke krenuli su danas članovi Mješovitog zbora Glazbene škole te dio gudačkog i puhačkog orkestra. Učenici će tako svoje praznike iskoristiti radno za stjecanje novih znanja i prijateljstva, a već sutra ujutro očekuju ih probe kako bi sve bilo spremno za koncert u subotu. Ovog će puta učenici Glazbene škole u Varaždinu, zajedno sa svojim kolegama iz Glazbene škole u Ravensburgu izvest će djelo skladatelja Tolge Kashifa “The Queen Symphony”.

1974. Freddie Mercury je rekao da bi "želio da ljudi stvore vlastitu interpretaciju njegovih pjesama, a Tolga Kashif je upravo to učinio. Britanski je skladatelj proveo dvije godine skladajući ovo višestavčano djelo koje se temelji se na desetak dobro poznatih melodija rock grupe Queen, uključujući i "Bohemian Rhapsody", "We Will Rock You", "We Are the Champions", "Who Wants to Live Forever", “Love Of My Life”, “Another One Bites The Dust” i “Killer Queen”.

“Grad Ravensburg je grad prijatelj grada Varaždina pa je i ova ponovna suradnja logičan nastavak zajedničkih aktivnosti. Kompozicija koju će izvesti naši i učenici iz Ravensburga grandiozno je djelo skladatelja mlađe generacije koja svakako predstavlja velik izazov našim učenicima no riječ je motivirajućoj i lijepoj glazbi pa su naši učenici zdušno krenuli u pripreme za izvođenje djela. Vjerujem da će publika biti zadovoljna kako u Ravensburgu tako i našem Varaždinu“, naglasio je Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu, koji je zajedno s učenicima i profesorima otputovao u Ravensbur

Komentari