općina klenovnik

Učenici i studenti, evo kako se možete prijaviti za stipendiju Općine Klenovnik

Objavljeno: 22.10.2023. 11:34

Zadnja izmjena: 22.10.2023. 11:34

Foto: Arhiva

Općina Klenovnik raspisala je Natječaj za dodjelu stipendija za školsku/akademsku 2023./2024. godinu.

Pravo sudjelovanja imaju učenici srednjih škola i studenti s prebivalištem na području Općine Klenovnik koji su državljani Republike Hrvatske, redoviti su učenici i imaju prosjek najmanje 3,0 ili su redoviti studenti te da ne primaju stipendije po nekoj drugoj osnovi. 

Na temelju članka 9. Odluke o stipendijama Općine Klenovnik (»Službeni vjesnik Varaždinske županije«, broj 82/21) kriteriji za utvrđivanje Liste kandidata za dodjelu stipendija su sljedeći:

  •  Socijalno-ekonomski status
  • uspjeh u školovanju, odnosno studiju i postignuti rezultati na natjecanjima, odnosno znanstvenostručni i drugi odgovarajući radovi i uspjesi u struci studenata i
  • deficitarna zanimanja

Općina Klenovnik dijeli osam studentskih i sedam učeničkih stipendija, a učenici srednjih škola dobit će mjesečno 55 eura, a studenti 70 ili 80 eura ovisno o mjestu studiranja. 

Svi podnositelji prijava na natječaj moraju priložiti dokumentaciju u svrhu dokaza o ispunjavanju uvjeta i to pisanu prijavu, presliku osobne iskaznice, potvrdu Policijske uprave o prijavi mjesta prebivališta, presliku domovnice i ostalo. Sve dodatne informacije, upute i uvjete za prijavu na natječaj možete pronaći na stranicama Općine Klenovnik. 

Komentari