erasmus projekt

Učenici i učitelji I. OŠ Varaždin usavršavali se na Siciliji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.11.2019. 08:22

Zadnja izmjena: 19.11.2019. 08:23

U sklopu Erasmus+ KA2 projekta „Innovative Schools Together” učenici i učitelji I. OŠ Varaždin sudjelovali su na mobilnosti – aktivnosti učenja, poučavanja i treninga na partnerskoj školi Instituto Comprensivo Martin Luther King u Caltanissettti na Siciliji od 10.-16. studenog 2019. godine.

S obzirom da je glavni cilj projekta implementacija inovativnih metoda poučavanja u nastavu, cilj aktivnosti bio je primijeniti nove, inovativne metode i strategije poučavanja te na taj način oplemeniti nastavu. Tako su učenici sedmih i osmih razreda Tea Čilaš, Hedi Dujmović, Petar Drožđek i Jan Zajec sudjelovali na edukativnim radionicama robotike, kodiranja, matematike, geografije i likovne kulture te su na inovativni način usvajali nove i ponovili stare nastavne sadržaje. - rekla nam je koordinatorica projekta učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš.

Također su posjetili kulturne znamenitosti grada Palerma, Caltanissette, Agrigenta i San Leonea te se upoznali sa bogatom poviješću i gastronomijom otoka Sicilije. Uz koordinatoricu na mobilnosti je također sudjelovala i ravnateljica škole Karmen Hans Jalšovec te učiteljica Draženka Kolonić

Komentari