Erasmus KA2 projekt

Učenici i učitelji iz Slovenije usavršili svoje IKT komepetencije u I. OŠ Varaždin

Objavljeno: 24.03.2019. 18:59

Zadnja izmjena: 24.03.2019. 19:01

U sklopu Erasmus KA2 projekta „Ukrotimo kompetence 21. stoljeća“ deset učenika i četiri učitelja iz Slovenije posjetili su I. OŠ Varaždin te se u periodu od 18.3. do 23.3. upoznali s novim IKT alatima.

Cilj projekta je izrada edukativnih modula obrazovanja koji će biti namijenjeni svim učiteljima i učenicima osnovnih i srednjih škola. Tijekom ove projektne godine, projektni timovi OŠ Bistrice od Sotli iz Slovenije i I. OŠ Varaždin radili su na posljednjem, trećem modulu obrazovanja koji uključuje edukativne IKT alate koji učenike potiču na kreativno stvaralaštvo pri čemu oni postaju aktivni kreatori nastavnih sadržaja.

- Nakon što su alati Draw your game, Poster art, Explain Everything, Story Jumper i Scratch testirani u razrednim odjelima od strane učitelja, učenici iz Slovenije samostalno su izrađivali svoje digitalne priče, postere i prezentacije, a naučili su i kako koristiti digitalni mikroskop te programirati pomoću mišobota – rekla je koordinatorica projekta Tea Pavičić Zajec.

Osim projektnih aktivnosti u školi, gosti iz Slovenije uživali su u razgledu grada Varaždina, posjetili Loomini centar gdje su pogledali 3D film i zabavljali se u kuglani te proljetnu subotu proveli u društvu domaćih životinja kod OPG-a Požgaj.

Komentari