fridolin i njegovi prijatelji

Učenici i učitelji u Varaždinskim Toplicama zajedno do novih načina učenja njemačkog jezika

Objavljeno: 18.10.2016. 13:54

Zadnja izmjena: 18.10.2016. 13:56

Foto: Grad Varaždinske Toplice

Proteklog tjedna je u Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama održan dvodnevni međunarodni seminar iz njemačkog jezika pod nazivom - Fridolin i njegovi prijatelji.

U opuštenoj atmosferi, na seminaru su predavači Alfred i Bertha Baar predstavili nove materijale za rad na interaktivnoj ploči s osnovnoškolcima nižih razreda.

Učitelji su aktivnim sudjelovanjem u radu prikupljali nove ideje za izvođenje nastave na satovima njemačkog jezika, dok su učenici 3. razreda isprobavanjem i uvježbavanjem novih materijala na interaktivnoj ploči imali ogledni sat njemačkog jezika. Osnovnoškolci su brzo svladali tehniku, te su se s veseljem i pjesmom aktivno uključivali u  rad.

Za topličku školu najvažniji zaključak održanog seminara je važnost primjene takvog načina rada u praksi s ciljem što većeg motiviranja, aktiviranja i uključivanja učenika u rad što bi im olakšalo učenje i svladavanje nastavnih sadržaja. 

Seminaru su prisustvovali i učitelji iz Slovenije i Srbije, dok je organizator seminara bio Boris Menrath, koordinator ureda ZfA (Zentralstelle für Auslandsschulwessen – Köln) za južnu Europu iz Beograda.

Komentari