sudjelovalo oko 150 djece

Učenici iz Bednje sudjelovali na poletnim zabavnim igrama u Sloveniji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.08.2017. 08:41

Zadnja izmjena: 30.08.2017. 08:41

Od 23. do 25. kolovoza održane su 3. poletne zabavne igre u Videmu u Sloveniji. Poletne zabavne igre organizira OŠ Videm, a nastavak su projekta Otvorene zabavne škole nogometa koji su zajednički započele općine Bednja i Videm, a koji je ugašen ulaskom Hrvatske u Europsku uniju. Stoga je taj projekt nastavljen na drugi način, a to su svojom novčanom potporom omogućile općine Videm, Majšperk i Podlehnik te Općina Bednja i Grad Lepoglava.

Ove godine na 3. poletnim zabavnim igrama sudjelovalo je oko 150 djece u dobi od sedam do 12 godina, a 60-tero od njih bilo je s područja Bednje (Osnovna škola Bednja) i Lepoglave. Trajale su tri dana, od čega dva dana na igralištu u Videmu, a jedan dan u Biotermama Mali Moravci. 

Prvoga dana igre su se  odvijale na velikom travnatom igralištu u Videmu, a na deset polja djeca su učila elemente nogometa, gimnastike, penjanja, odbojke te upoznavali rad vatrogasaca uz pratnju i stručno vodstvo mentora učitelja iz OŠ Videm. Drugi dan bio je dan odlaska u toplice u Male Moravce. Djeca su po skupinama imala tečaj plivanja te uz pratnju i poduku članova plivačkog kluba Kurent iz Ptuja svladavala pravila vaterpola i drugih vodenih sportova.  

Zadji dan su klinci ponovno proveli na nogometnom igralištu u Videmu, gdje su skupine odradile ostalih pet rotacija po poljima. Kako je to ujedno bio i završni dan igara, obogatila ga je slovenska vojska prezentacijom svoje opreme i vozila.  

Poletne zabavne igre ponovno su pokazale da djeca ne poznaju zapreke u granicama i jeziku te da zajedno mogu sudjelovati u igrama, veseliti se, družiti se, smijati se bez obzira iz koje škole ili države bili. 

Komentari