općina bednja

Učenici iz okolice Bednje otkrivaju blagodati prirode i uče o očuvanju okoliša

Objavljeno: 01.04.2022. 19:07

Zadnja izmjena: 01.04.2022. 19:07

Učenici i nastavnici iz Područne škole Julijane E. Drašković Cvetlin započeli su s provođenjem vrijednog projekta kojim mališane uče vještinama potrebnim za njihov svakodnevni život.

Riječ je o projektu pod nazivom Domaćinstvo – samoniklo ljekovito bilje u sklopu kojeg učenici vode brigu o postojećem školskom vrtu, prikupljaju samoniklo ljekovito bilje bednjanskog kraja i uče o procesu njegovog sušenja. Radi se o vrijednom projektu kojeg je osmislila i vodi učiteljica razredne nastave Ljubica Pokupčić, a zahvaljujući njemu učenici će razviti kreativnost i motoriku. Osim učenja o ljekovitom bilju, očuvanju prirode te korištenju blagodati koje ona nudi, izrađivat će mirisne jastučiće, herbarij te kataloge samoniklog bilja i čajeva.

Nakon berbe prvog ovogodišnjeg samoniklog bilja vrijedne ruke učenika 2. i 3. razreda koji redovito pohađaju ovu izvannastavnu aktivnost svo ubrano bilje stavili su na sušenje. Vrijednost ovakvih i sličnih projekata istaknuo je i načelnik Damir Poljak koji je naglasio kako su izvannastavne aktivnosti itekako važne za učenje i razvoj svakodnevnih vještina.

- Osim obveznog obrazovanja, naša Područna škola veliku važnost pridaje i raznim izvannastavnim aktivnostima zahvaljujući kojima će učenici izrasti u sposobne i samostalne mlade ljude. Ovaj projekt je važan kako zbog njihovih budućih života, tako i zbog pridavanja važnosti očuvanju prirode od najranije dobi - rekao je.

Komentari