varaždinske toplice

Učenici iz Ukrajine smješteni u Varaždinskim Toplicama dobili školski pribor

Objavljeno: 25.03.2022. 18:29

Zadnja izmjena: 25.03.2022. 18:29

Dvadesetak ukrajinskih učenika koji su krenuli u OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića, inače prvu u Hrvatskoj koja je zahvaljujući Varaždinskoj županiji djeci iz Ukrajine osigurala pohađanje nastave, dobilo je sav potreban pribor i opremu.

Donacija je stigla od Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika i topličkih tvrtki TTI i Bilanca, a kako je istaknuo predsjednik Udruge Dragutin Kranjčec ovo je najmanje što su mogli učiniti. Vrijednost donacije iznosi oko 12 tisuća kuna, a ravnateljica topličke osnovne škole Goranka Štefanić zahvalila je donatorima koji su učenicima osigurali sve što im je potrebno, od školskog pribora, opreme za tjelesnu i zdravstvenu kulturu, bilježnica za sve predmete, šestara, trokuta, pribora za likovnu kulturu, pernica, olovka, papuča i slično.

Zahvalna na ovoj vrijednoj donaciji je i gradonačelnica Dragica Ratković koja je istaknula važnost integracije Ukrajinaca u školu i u život zajednice.

- Drago mi je što smo okruženi dobrim ljudima koji svakodnevno pokazuju veliko srce i pomažu onima kojima je to najpotrebnije, našim učenicima iz ratom pogođene Ukrajine. S obzirom na strahote koje su oni i njihove obitelji prošli moramo im omogućiti sve što im je potrebno kako bi što prije nastavili sa svojim životima, a uključivanje u odgojno-obrazovni sustav samo je dio toga - rekla je.

Komentari