završeno natjecanje iz povijesti

Učenici naših osnovnih i srednjih škola pokazali su odlično znanje iz povijesti - evo njihovih imena

Objavljeno: 09.03.2018. 15:17

Zadnja izmjena: 09.03.2018. 15:31

Održano je županijsko natjecanje iz povijesti u kojem je osnovnoškolcima domaćin bila VI. osnovna škola Varaždin, a natjecali su se učenici sedmih i osmih razreda, dok je srednjoškolcima domaćim bila varaždinska Druga gimnazija.  

Lucija Jurenec iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice bila je prva u kategoriji sedmih razreda, dok je na drugom mjestu Paula Sviben iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, a na trećem Nina Zrinski iz I. osnovne škole Varaždin.

Ivana Janković iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca pokazala je najviše znanja iz povijesti među učenicima osmih razreda, dok je drugo mjesto podijelilo čak troje učenika: Tomislav Benčić iz OŠ Gustava Krkleca iz Maruševca, Jan Kasper Lepoglavec iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca i Marta Korade iz V. osnovne škole Varaždin. Isti je broj bodova – za treće mjesto – imalo čak troje učenika: Marko Daraboš iz Druge osnovne škole Varaždin, Rajna Erjavec iz OŠ Vinica i Mateo Rožmarić iz OŠ Cestica.

U Drugoj gimnaziji Varaždin natjecali su se učenici srednjih škola. Među učenicima prvih razreda, najviše je bodova osvojio Antonio Jurić iz Srednje škole Ivanec, druga je bila Petra Čurila iz Medicinske škole Varaždin, a treća Jana Jakopović iz Druge gimnazije Varaždin.

Margarita Šagi iz Srednje škole Ivanec osvojila je prvo mjesto među učenicima drugih razreda dok je njezin školski kolega Sebastijan Brlek bio drugi, a Bono Dolovski iz Prve gimnazije Varaždin zauzeo je treće mjesto. 

Učenice Srednje škole Ivanec bile su najbolje i među učenicima trećih razreda: prva je bila Mihaela Glavica, a druga Nera Kapustić dok je treće mjesto osvojio Mihael Slunjski iz Prve gimnazije Varaždin.

Ana Jagić iz Srednje škole Ivanec pokazala je najbolje poznavanje povijesti među maturantima, a iza nje su Martina Bolčević iz Prve gimnazije Varaždin i Elena Biškup iz Gospodarske škole Varaždin na trećem mjestu.

Komentari