ERASMUS+

Učenici OŠ Sračinec boravili u Njemačkoj u sklopu projekta European Wonders of Geography

Objavljeno: 20.10.2022. 18:06

Zadnja izmjena: 20.10.2022. 18:08

U razdoblju od 13. do 15. listopada diljem Europe održavali su se Dani Erasmusa. Obilježeni su i u Osnovnoj školi Sračinec različitim aktivnostima. Ovogodišnja proslava u znaku je dvostrukog jubileja, 35. rođendana Erasmusa i Europske godine mladih te se zajednički obilježava pod krilaticom: S mladima današnjice i sutrašnjice dijelimo europske vrijednosti: za proteklih 35 godina i još mnogo nadolazećih!
Osmero učenika i dvije učiteljice na najbolji mogući način obilježili su Dane Erasmusa tako što su se u tom trenutku nalazili na mobilnosti u Njemačkoj u sklopu Erasmus+ projekta European Wonders of Geography. U ovom projektu učenici proučavaju čuda geografije s partnerima iz Španjolske, Italije i Njemačke.

Tema ovog susreta bila je zaštićena šuma i nacionalni park Kellerwald-Edersee. Na mobilnosti učenici su imali razne aktivnosti od upoznavanja, izrade prezentacija o šumi i upoznavanja šume i važnosti očuvanja iste kroz posjet šumi bukve Kellerwald. Jedan od dana učenici su proveli u Frankfurtu gdje su imali prilike vidjeti grad s visine od 200 metara, posjetili su i prirodoslovni muzej Senckenberg.

Jedna od učenicima najzanimljivijih aktivnosti bio je posjet Marburgu, grdu u kojem su živjela i stvarala braća Grimm. U Marburgu se nalaze tragovi raznih bajki braće Grimm koje su učenici pronalazili i glumili scene iz poznatih bajki. Bilo je to jedno izuzetno bogato iskustvo kroz koje su učenici razvijali razne kompetencije od kojih uvijek ističemo korištenje stranih jezika i upoznavanje kulture kroz suživot s njom s obzirom da su učenici bili smješteni u njemačkim obiteljima.

Drugi dio dana Erasmusa odvijao se u Osnovnoj školi Sračinec gdje su učenici uz podršku pedagoginje izradili prezentacije i upoznali Vijeće učenika i zainteresirane učenike sa svojim mobilnostima iz Guadeloupe-a i Španjolske.

I posljednje, učenici i učitelji su izradili kolaž svojih omiljenih Erasmus+ priča i prisjetili se najdražih Erasmus trenutaka, a možete ih vidjeti OVDJE

Komentari