pomoć bez granica

FOTO Mir i zajedništvo nema granica

Objavljeno: 26.12.2017. 16:12

Zadnja izmjena: 26.12.2017. 16:22

Učenici, roditelji, nastavnici i ravnatelji iz 8 srednjih i osnovnih škola Varaždinske županije dokazali su kako se može puno učiniti i malom donacijom poduprijeti i učiniti dobro djelo.

U međunarodno prikupljanje donacija za pomoć potrebitima u Prijedoru, BIH,  uključene su bile Druga gimnazija Varaždin, Medicinska škola Varaždin, Srednja škola Ivanec, Srednja škola Arboretum Opeka Marčan, Glazbena škola Varaždin, Srednja strukovna škola, Osnovna škola Tužno i Osnovna škola Vidovec. Zajedno sa školama u Bosni i Hercegovini: Opća gimnazija Katoličkog školskog centra  Blaženog Ivana Merza  Banja Luka, Srednja škola Antuna Branka Šimića  Grude, Peta gimnazija Sarajevo, Druga gimnazija Sarajevo, Osnovna škola Fatima Gunić Sarajevo i Osnovna škola Aleksa Šantić Sarajevo potrebitim povratnicima Hrvatima i Bošnjacima u Prijedoru pomogli su dr. Amela Penava – liječnica i humanistica iz Sarajeva ,dobitnica plakete Lokalna heroina BIH te predstavnik Bošnjačke nacionalne manjine Varaždinske županije g. Salko Ikanović.

 Ključni cilj je primjerom pokazati i naučiti učenike u školama humanitarnom djelovanju i temeljnim ljudskim vrijednostima te ih senzibilizirati za djecu i obitelji koji žive u  teškim i diskriminirajućim uvjetima života, bez posla, na rubu egzistencije i doslovce gladni. Ukupno 14 škola iz Hrvatske i BiH dokazalo je kako se zajedno može graditi bolja budućnost, širiti mir i zajedništvo, rušiti predrasude i brisati granice dobrim djelima. Upravo tome vlastitim primjerom svjedoće Valentina Lucić i Mirsad Duratović, humanitarci iz Prijedora, koji su se pobrinuli da svaka školska donacija dođe do potrebitog djeteta i obitelji. U ovo blagdansko vrijeme učenici i škole su pokazale svoju snagu, predanost višim odgojnim i obrazovnim ciljevima. Osmijesi na licima mališana, majki i staraca najveća su nagrada svima koji mirom i zajedništvom proširuju granice dobrote. Prema riječima direktora Ćuprije iz Sarajeva “Idemo dalje možemo bolje.Yes,we can!”

Komentari