čestitke

Učenici Osnovne glazbene škole Ludbreg nanizali uspjehe na natjecanjima

Objavljeno: 17.04.2024. 09:00

Zadnja izmjena: 17.04.2024. 09:00

Foto: Grad Ludbreg

U Glazbenoj školi u Varaždinu nedavno je održano Međunarodno natjecanje harmonikaša Accordionfest 2024., a sudjelovali su i učenici Glazbenog odjela OŠ Ludbreg te ostvarili izvrsne rezultate.

Ove godine na natjecanje se prijavilo 115 natjecatelja iz 34 škole iz šest zemalja: Slovačke, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske. Natjecanje je bilo otvorenog tipa, a posjetitelji su mogli uživati u 13 sati glazbe na harmonici.

Što se tiče natjecatelja iz Ludbrega, u kategoriji ‘Minići’ Jan Vuk je osvojio prvu nagradu. U A2 kategoriji nastupile su Bojana Grubačević i Luna Bačani koje su također osvojile prvu nagradu. Mentor im je bio profesor Kristijan Potočnjak.

Proteklog vikenda je pak održano 2. Međunarodno natjecanje Damir Sekošan za mlade klaviriste u Osijeku. Natjecanje Damir Sekošan započelo je prije dvije godine, no zbog velikog odaziva učenika i brojnih glazbenih škola, ono je s međužupanijske podignuto na međunarodnu razinu. Međunarodni žiri čine gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske. Ove godine sudjelovala su 73 natjecatelja.

Nastupile su i tri učenice OGŠ Ludbreg. Sofija Mavrek osvojila je drugu nagradu u 1. kategoriji, Lara Dolenec treću nagradu u 2. kategoriji kao i Dunja Makar koja je nastupila u 3. kategoriji. Mentor učenicama je profesor Ivan Bobić.

Komentari