susret sa zamjenikom župana

Učenici Osnovne škole iz Svibovca Topličkog posjetili Županijsku palaču

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.10.2017. 13:52

Zadnja izmjena: 18.10.2017. 13:57

Danas su Županijsku palaču posjetili učenici Osnovne škole Svibovec pokraj Varaždinskih Toplica u pratnji svojih učiteljica te su tom prilikom razgledali Županijsku palaču, a susreli su se i sa zamjenikom župana Varaždinske županije Tomislavom Paljakom.

Ugostivši učenike, zamjenik župana Tomislav Paljak je naglasio kako mu je drago što učenici naših škola posjećuju Županijsku palaču te se na taj način imaju prilike upoznati s bogatom poviješću Varaždinske županije, ali i saznati kako izgleda radni dan županijskih dužnosnika te koje su njihove ovlasti. 

- Izuzetno mi je drago da sam danas proveo jedan dio vremena s učenicima iz Svibovca Topličkog jer su svojom iskrenošću, radoznalošću te pozitivnim stavom pokazali da su upravo oni naša budućnost - napomenuo je zamjenik župana Paljak.

Nakon susreta sa zamjenikom župana, učenici su krenuli u razgledavanje Male dvorane gdje su razgledali tabelarni povijesni prikaz obnašatelja dužnosti župana kroz povijest. Učenici su završili svoj posjet palači izrazivši zadovoljstvo što su naučili mnoge korisne stvari o funkcioniranju županijske uprave, a učenje kroz praktičnu nastavu još jednom se pokazalo korisnim i jako zanimljivim.

Komentari