upoznali se s poviješću naše županije

Učenici Osnovne škole Izidora Poljaka iz Višnjice posjetili Županijsku palaču

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.03.2018. 12:02

Zadnja izmjena: 05.03.2018. 12:02

Učenici trećih razreda Osnovne škole Izidora Poljaka iz Višnjice posjetili su Županijsku palaču u Varaždinu te su se tom prilikom upoznali s bogatom poviješću Varaždinske županije, a susreli su se i sa zamjenikom župana Robertom Vugrinom.

Predstavivši im povijest naše Županije te ukazavši im na najvažnije događaje i imena iz bogate povijesti Varaždinske županije, zamjenik župana je izrazio zadovoljstvo što učenici iz svih škola posjećuju palaču te se na taj način informiraju o Varaždinskoj županiji.

- Drago mi je da sam imao prilike ugostiti i pozdraviti učenike, upoznati ih s nekim projektima koje provodimo, a uvijek me razveseli njihova znatiželja i interes da nauče i saznaju nešto novo – rekao je zamjenik župana Vugrin te učenicima poželio puno uspjeha  i dobrih ocjena u školi.

Pričom o slavnoj husarskoj pukovniji koja je nekada čuvala Županiju od prodora neprijatelja, a danas služi u protokolarno-ceremonijalne svrhe učenici su završili svoj posjet palači izrazivši zadovoljstvo što su naučili mnoge korisne stvari o funkcioniranju županijske uprave.

Komentari