osnovnoškolci upoznaju varaždin

Učenici Osnovne škole Martijanec danas su posjetili Županijsku palaču i iznijeli niz zanimljivih prijedloga

Objavljeno: 29.11.2016. 16:33

Foto: Varaždinska županija

Osnovnoškolci Martijanca danas su posjetili Županijsku palaču u kojoj ih je ugostila predsjednica Županijske skupštine, Dubravka Biberdžić i upoznala s ustrojem i obilježjima Županije.

Učenici Osnovne škole Martijanec ovom su prilikom odslušali i zanimljive pripovijesti o slavnoj Husarskoj pukovniji, a razgledali su i Malu dvoranu gdje su se upoznali s djelatnostima župana kroz povijest.

Osnovnoškolci su također iznijeli i niz prijedloga koji su se odnosili na veću plaću stanovnika županije, uljepšavanje svih škola u Varaždinskoj županiji, uvođenje jednosmjenske nastave, kupnju novog namještaja, izgradnju školskog igrališta, a kojima su pokazali zavidno znanje i poznavanje funkcioniranja lokalne samouprave.

Predsjednica Županijske skupštine zahvalila se učenicima i njihovim učiteljicama na posjeti, te pritom navela kako se nada da im je približila rad političara dodavši kako oni svakodnevno rade na tome kako bi se poboljšali životi svih građana Varaždinske županije osobito djece, istaknuvši kako Županija najviše ulaže upravo u obrazovanje.

Komentari