grad varaždinske toplice

Foto - Učenici škole u Svibovcu kroz projekt 'proputovali Hrvatskom srcem'

Objavljeno: 13.04.2022. 18:06

Zadnja izmjena: 13.04.2022. 18:06

Nakon što su čitavu godinu sudjelovali u projektu "Putujmo Hrvatskom srcem", učenici Osnovne škole Svibovec u srijedu su predstavili svoje likovne i kreativne radove.

Projekt se provodio u sklopu građanskog odgoja i financiran je sredstvima Varaždinske županije. Učenici su prikupljali informacije o dijelovima države, a najzahtjevniji dio projekta bila je izrada reljefne karte Hrvatske.

Osim prezentacije projekta i radova, učenici su sudjelovali i u starinskim društvenim igrama kao što su skakanje u vrećama, gađanje praćkom, činkanje i svinkanje, ali i u pripremi i degustaciji tradicionalnih jela; čobancu, varaždinskim klipičima, fritulama i sporaniku čime su doznali više o običajima iz svih dijelova Hrvatske.

Podršku učenicima i školi dala je i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković. - Učenici proširuju svoje znanje i dobivaju širu sliku o društvu i državi u kojoj žive što je izuzetno važno za njihov budući život. Čestitam školi na još jednom uspješnom projektu u sklopu kojeg su naši učenici stekli ono najvažnije, naučili su više o svojoj domovini, tradiciji, kulturi i običajima zahvaljujući čemu će, uvjerena sam, jednog dana izrasti u tolerantne mlade ljude koji vole svoje, a poštuju tuđe -rekla je Ratković.

Komentari