kreativnost i mašta učenika

Učenici Područne škole Žarovnica cijeli prosinac marljivo su izrađivali božićne ukrase

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.12.2017. 10:22

Zadnja izmjena: 22.12.2017. 10:24

Tijekom mjeseca prosinca učenici Područne škole Žarovnica svojim su marljivim ručicama izrađivali božićne ukrase. Strpljivo s mnogo motivacije i ljubavi  nastali su: veseli snjegovići, mirisni anđelčići, slatki borići, šarene, zimzelene, čupave i čipkaste kuglice, mekane ovčice, tople kapice, razigrani svijećnjaci, blistave  pahuljice.

Učenici sada znaju da u izradu nekog proizvoda osim materijala treba uložiti i vlastiti trud, rad i vrijeme. Time su naučili cijeniti ručno rađene proizvode. Ujedno su naučili kako odrediti cijenu proizvoda, a pokazali su se i pravim malim marketinškim stručnjacima kod izložbene prodaje.

Zadovoljstvo kupaca zaokružili su fini božićni kolačići koje su ispekli učenici sa svojim učiteljicama. Na kraju dana potpuni blagdanski ugođaj posjetitelji su doživjeli na svečanoj priredbi.Poruka je bila jasna:

Svjetlo nade se ne mije ugasiti! Nada se nikada  ne predaje – ona vodi do svjetlosti! I zato, neka nam ovi blagdani budu blagdani nade, kako bi si međusobno mogli darivati dar božanske svjetlosti!

 

Komentari