Županijsku palaču danas su posjetili učenici 3. razreda Prve gimnazije Varaždin u sklopu izbornog predmeta Politika i gospodarstvo. Željni znanja iz prve ruke o načinu i funkcioniranju Županije kao jedinice regionalne samouprave, učenici su pratili prezentaciju koju je održala posebna savjetnica župana, Natalija Martinčević.

Govorilo se o ustroju Županije, njezinim ovlastima i proračunu. Predstavljeni su i projekti koje je Varaždinska županija realizirala i prijavila na Fondove Europske unije te na taj način postala daleko najuspješnija Županija u Republici Hrvatskoj. 

Također, predstavljeni su i projekti u obrazovanju: izgradnja i obnova škola te sportskih dvorana, besplatni udžbenici, sufinancirani prijevoz, centri izvrsnosti, informatika, besplatna prehrana.

- Drago mi je da smo danas imali priliku popričati s našim mladima koji uče o politici i gospodarstvu u školi. Važno je da kroz konkretne primjere nauče što znači uloga politike u svakodnevnom životu, koja je razina odgovornosti na tijelima izvršne vlasti i da vide što sve kroz naše mehanizme ali i mehanizme Europske unije možemo napraviti za naše građane – naglasila je Martinčević.

Komentari

12.12.2018. 13:55h Zadnja izmjena: 12.12.2018. 14:00